Per què conservar cèl·lules del cordó umbilical?

En el moment del naixement hi ha la possibilitat d'extreure dos tipus de cèl·lules del cordó umbilical sense cap molèstia per a la mare ni per al nadó: cèl·lules de la sang i del teixit.

Cellab s'encarrega de tot, oblideu-vos de Kits d'extracció complexos!

La sang i el teixit de cordó són una font de cèl·lules mare joves

Tot el nostre cos es forma a partir de la unió d'un òvul i un espermatozoide. Les cèl·lules mare són cèl·lules que, fins i tot en l'edat adulta, conserven la capacitat de donar lloc a diferents tipus de teixits i juguen un paper clau en el funcionament correcte del nostre organisme.
 

No obstant això, en determinades ocasions les nostres cèl·lules mare no són capaces de reparar els òrgans i teixits. Fins i tot poden comportar-se d'una manera anòmala, convertint-se en part del problema.

Les cèl·lules mare que procedeixen del cordó umbilical en el moment del naixement són les més joves i potents que podem obtenir. No són cèl·lules embrionàries, són cèl·lules com les que trobem en un cos adult però que no han estat exposades a les agressions del pas del temps.

Hi ha un elevat grau de compatibilitat genètica amb altres membres de la vostra família

Els membres d'una mateixa família tenen certa compatibilitat genètica. Per això, les cèl·lules mare del cordó umbilical es poden emprar per tractar un germà o un altre membre de la família. La probabilitat de compatibilitat perfecta entre germans és del 25% i la de ser parcialment compatibles augmenta fins al 50%.

La proximitat genètica facilita la recuperació dels pacients trasplantats amb cèl·lules de donants emparentats, ja que es recuperen millor que si les reben d'altres donants. A més a més el sistema immunològic del nadó és encara immadur i és més fàcil que les seves cèl·lules siguin acceptades sense rebuig per part del receptor.

Només hi ha una oportunitat a la vida: el naixement

Les cèl·lules mare del cordó umbilical poden emmagatzemar-se mitjançant tècniques de criopreservació de manera totalment segura i fiable. Si no s'aprofita l'ocasió d'obtenir-les durant el part es perd per sempre l'oportunitat de conservar aquest bé preuat de què disposem en néixer.

Les cèl·lules mare de cordó posseeixen unes característiques úniques

Tal com indica el seu nom, les cèl·lules mare són les progenitores de tota la resta de cèl·lules del nostre organisme i tenen unes capacitats que les fan úniques:

Totes aquestes característiques permeten reemplaçar o regenerar els teixits danyats en cas de malaltia o lesions. Les cèl·lules procedents de cordó umbilical tenen un potencial regeneratiu fins i tot major que el de les cèl·lules mare adultes.